Gå till innehåll
Hufvudsta Ridskola
Hufvudsta Ridskola

Hästens välmående

Att hästen är i centrum kan tyckas som en självklarhet på en ridskola, men en individanpassad verksamhet kräver också att vi omger oss av ett ekosystem av kunniga människor. Förrutom ett balanserat arbete och daglig utevistelse, jobbar vi systematiskt för att hålla hästarna så välmående som möjligt.

Vi har kontinuerligt besök av vår veterinär som känner våra hästar och följer upp hur de mår, vid behov besöker vi även klinik för mer akuta eller ingående undersökningar.

Var sjätte till åttonde vecka har vi vår kiropraktor på besök som får träffa de hästar som har behov av lite justering och hjälp. Vi skor våra hästar var sjätte till åttonde vecka.

Foder

Våra hästar har individuella foderstater med mängd och meny anpassade till aktuell arbetsbelastning, vikt och andra behov. Förrutom hösilage använder vi foder från Krafft Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vår foder-vagn dukas upp som ett mindre buffébord för att täcka alla dom varianter som krävs när man har över 40 hästar.

Foder

Vår fodervagn med det mesta man kan tänka sig behöva

Veterinärvård

Veterinärvård

Vi har också ett tätt samarbete med Mälaren Hästklinik för vård, utredningar och behandlingar antingen hos oss eller på någon av deras deras mottagningar i Mälarregionen. Tandläkare kommer regelbundet till oss för att se till att hästarna inte får vassa tänder eller andra tandproblem.

Hovslagare

Ungefär varannan vecka kommer Lasse Andersson till oss för att sko och se över hästarnas hovhälsa. Med sin gedigna erfarenhet hittar Lasse ofta lösningar på de mest svårskodda utmaningarna.

Lasse Andersson

Lasse Andersson

Kiropraktor

Kristina sätter akupunkturnålar

Kiropraktor

Alla hästar som rids och arbetas kan då och då behöva hjälp att lösa upp spänningar och stelhet, vi har därför regelbundet besök av vår kiropraktor Kristina Lannerfelt. Med hjälp av akupunktur och kiropraktik har vi sett att hästarna blir mer välmående och balanserade

Rehabilitering och rekreation

Sedan många år tillbaka har vi ett samarbete med en gård på Munsö, där bor regelbundet de hästar som behöver vila p.g.a. skador eller återhämtning efter en intensivare period. Där får dom njuta av lugna dagar i stora hagar.

Jensi och Lady vilar ut på Munsö

Jensi och Lady vilar ut på Munsö

Publicerad: 2022-12-09

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Författare: Lisa Karlsson

Besöksadress

Hufvudsta Gård

171 73 Solna

Orgnr: 556781-9106

Stallet är under terminen öppet:

Vardagar 07.30-22.00

Helger 07.30-18.00

Kontakta oss

Mail: ridskolan@hufvudstaridklubb.se besvaras vardagar

Telefon: 08-83 12 34

Telefontid 12:00 - 13-00 tisdagar och onsdagar