Gå till innehåll
Hufvudsta Ridskola
Hufvudsta Ridskola

Gruppbeskrivning - från nybörjare till specialgrupp

Hästlekis - för barn från 6 år

Kurs i hästhantering och ridning. För de som är sugna på att lära känna hästar och börja rida. Det sker i lugn takt med syfte att skapa självförtroende i stallet och omkring hästarna. Målsättningen är att hästlekis är en förberedelse för att gå vidare till nästa steg som är nybörjarridning (Prova på ridning).

Samling 15 minuter före ridpass. Ridhjälm finns att låna, kom i oömma kläder och skor med klack. En vuxen bör finnas med till hands. 60 minuter per gång, halva tiden i stallet och halva tiden i ridhuset. 12 st/grupp.

Nybörjarridning,15.00-16.30 onsdagar och fredagar - för barn i ålder 7–11 år
Nybörjarridning är ett uppskattat sätt att börja rida på. Vi startar nya grupper varje hösttermin, priset är reducerat och det är 15 tillfällen per termin.

Barnen erbjuds att under två terminer lära sig grunderna i hur man rider och hanterar hästar. Det är en kurs som ska förenkla barnens ridstart och som har ett färre antal tillfällen per termin än ordinarie ridning.

Gruppen består av max 24 elever som delas upp i 2 grupper. Eleverna rider hälften åt gången och den andra hälften av gruppen hjälper till att leda eller finns till hands på läktaren. Prova på har ridhustid i totalt 60 min och teoritid i stallet eller i teorisalen i ca 30 minuter. Ridtiden innefattar även upp- och avsittning.

Vi samlas 14.45 för upprop. Målgruppen för vår nybörjarridning är barn mellan 7 - 11 år. Efter två terminer är målsättningen att barnen går vidare till nästa nivå som är P0.

Ordinarie ridgrupp i 45 eller 60 min

I våra ordinarie ridgrupper lär vi ut i grundläggande ridkunskap, med fokus på sits och kommunikation med hästen.
För juniorer erbjuder vi grupper från nivå 0–5 och för senior från nivå 3–5, där nivå 5 är den högsta nivån*. Länk till annan webbplats. Juniorgrupperna pågår i 45 minuter, inklusive upp- och avsittning. För seniorer har vi grupper både i 45 och 60 minuter.

Grupperna har hoppning några gånger per termin, dessa tillfällen anslås på ett hoppschema inför varje termin. Ett fåtal seniorgrupper har inte hoppning.

Specialgrupper i hoppning och dressyr
För de elever som är intresserade av att fokusera och utveckla sin ridning inom en specifik gren erbjuder vi specialgrupper i hoppning och dressyr. Vi har som krav att eleverna även rider i en ordinarie ridgrupp för att få rida i specialgrupp.

Eleverna tilldelas en häst som de ekipagetränar med dvs rider vid varje tillfälle och som de även får möjlighet att tävla lokalt med om förutsättningarna för tävling uppfylls av det enskilda ekipaget.

Publicerad: 2022-12-09

Senast uppdaterad: 2022-12-29

Författare: Lisa Karlsson

Besöksadress

Hufvudsta Gård

171 73 Solna

Orgnr: 556781-9106

Stallet är under terminen öppet:

Vardagar 07.30-22.00

Helger 07.30-18.00

Kontakta oss

Mail: ridskolan@hufvudstaridklubb.se besvaras vardagar

Telefon: 08-83 12 34

Telefontid 12:00 - 13-00 tisdagar och onsdagar